Mercedes-Benz

Vito Tourer Poslovno vozilo

Pokrijeće ga ambicija.

Želite uvijek da budete spremni? Ne možete da odolite novim izazovima? Savjesno odrađujete svoj posao? Onda je Vito Tourer odličan za Vas. Jer Vas Vito Tourer pokrijeće dalje – na putu, kao i u uspjehu Vašeg preduzeća. U pogledu ekonomičnosti i kvaliteta je isto toliko ugledan koliko i u pogledu varijabilnosti i bezbjednosti. On je ipak specijalista za profesionalni prijevoz putnika - kojeg je osmislio stručnjak za namjenska vozila.

Zahvaljujući inovativnim pomoćnim i sigurnosnim sistemima još se bezbjednije približavate svojim ciljevima. Bilo sa pogonom na zadnjim točkovima ili sa pogonom na svim točkovima, kao Vito Tourer BASE, PRO ili SELECT: jednostavno birate odgovarajuće vozilo za Vaše namjene.

Gusta mreža Mercedes-Benz partnera svojim obimnim uslugama obezbjeđuje trajnu pouzdanost Vito Tourer-a. Povjerite održavanje i popravke Vašem Mercedes-Benz servisu. On najbolje poznaje Vaše vozilo. Na taj način će VitoTourer biti dugo Vaš dragocjeni partner.

Varijante karoserije

Vito Tourer: porodica sa svjestranim talentima.

Za dobar osjećaj morate imati i dovoljno prostora. Upravo zato se Vito sa svoje tri dužine vozila – kompaktnom, dugačkom i ekstra dugačkom – može nevjerovatno dobro prilagoditi Vašim individualnim potrebama za prostorom. Vaši putnici će uživati u vrhunskoj prostranosti putničkog prostora. U prostran tovarni  prostor može se smjestiti velika količina tereta.

Uprkos prostranoj unutrašnjosti, Vito Tourer visok je samo 1893 mm (+48 mm u kombinaciji sa krovnim nosačima) i bez problema može ući u većinu garaža, višespratnih garaža, podzemnih garaža i autoperionica. Svojim mnogobrojnim korisnim karakteristikama Vito pruža izvanredne mogućnosti i na taj način osigurava korist i Vašoj firmi.

Vito Tourer zadivljuje i svojom velikom svjestranošću kad se radi o dostupnom asortimanu vozila: Vito Tourer BASE, Vito Tourer PRO i Vito Tourer SELECT imaju posebne talente koje možete prilagoditi svojim individualnim potrebama. Svima je zajednička velika količina raspoloživog prostora, kao i izuzetna pouzdanosti i isplativost.

Zahvaljujući visokoj korisnoj nosivosti – do 120 kg više nego u seriji prethodnog modela – raspoloživi prostor se može iskoristiti u potpunosti.

Kao neumorno taksi vozilo ili za putovanje na velike udaljenosti, kao hotelsko vozilo za shuttle prijevoz ili za prijevoz osoblja – zbog svojih raznih opcija za sjedenje za dve do devet osoba i brojnih opcija opreme Vito Tourer jednako je individualan kao i Vaši putnici. Ali i više od toga: izvan radnog mjesta takođe pokazuje svoju nevjerovatnu svestranost.

  • Dva međuosovinska rastojanja
  • Tri dužine vozila od 4895 mm (kompaktna) do 5140 mm (dugačka) i 5370 mm (ekstra dugačka)
  • Dve do devet osoba u zavisnosti od konfiguracije sjedišta
  • Brojne opcije sjedenja
  • Dužina tovarnog dela do 2908 mm i zapremina do 2,65 m3
  • Najveća dozvoljena bruto masa vozila 3,2 t
  • Širok spektar motora
  • Mnoštvo dodatne opreme

Vrata

Jednostavan utovar, udoban pristup.

Podizna vrata sa prozorom i klizna vrata na desnoj strani omogućavaju jednostavan utovar i udoban prostor u svakom trenutku. Po izboru možete imati još veću fleksibilnost sa kliznim vratima na lijevoj strani. 

Opciono dostupna dvokrilna zadnja vrata posebno su praktična za utovar i istovar na uskim mjestima, npr. u gustom gradskom saobraćaju. Otvaraju se, zavisno od specifikacije, pod uglom od 180 stepeni ili po izboru pod uglom od 270 stepeni na modelu Vito Tourer BASE sve do bočnih stranica vozila gdje se mogu zaglaviti  magnetnim držačima vrata.

Sedišta

Varijante sjedišta za skoro svaku potrebu.

U skladu sa brojem putnika i željenim nivoom komfora, 3 Vito Tourer modela Vito Tourer BASE, PRO i SELECT daju posebna i fleskibilna rješenja za zahtjevan prijevoz putnika. Unaprijed konfigurisana sjedišta u prostoru za putnike mogu sa brojnim varijantama sjedišta odlično da se usklade sa individulanim zahtjevima. U prostoru za putnike Vito Tourer ekstra dugačkog vozila ima mjesta za 7 osoba na sjedištima 2-2-3 u 3 reda sjedišta.

Mercedes­Benz Vans. Born to run.