Mercedes-Benz

Novi GLC SUV

Uskoro dostupan.

Atraktivan. Na svakom putu.

Jasne linije i dinamične proporcije odlikuju dizajn novog GLC-a. Sportske karakteristike ovog SUV-a podjednako su ubjedljive, kako u gradu tako i van puta.

Vanjske karakteristike novog GLC SUV-a.

Vanjski dizajn novog GLC SUV-a je impresivan sa svojim sportskim prednjim dijelom, podijeljenim zadnjim svjetlima i felgama od lake legure veličine od 45,7cm (18 inča) do 50,8 cm (20 inča).

Sportski prednji dio sa zvjezdastom rešetkom hladnjaka

Dvodijelna kombinovana zadnja svjetla sa trodimenzionalnim unutrašnjim elementima

Novi dizajn pragova vozila

Karakteristike unutrašnjosti novog GLC SUV-a.

Zahvaljujući najnovijoj generaciji MBUX sistema, iskustvo vožnje je kao nikada do sada. MBUX može prepoznati Vaše omiljene radio stanice, liste pjesama ili navigacijske rute preko pojedinačnih korisničkih profila. Novi GLC ima mnoštvo funkcija koje se prilagođavaju Vama, kao što je MBUX Voice Assistant. Saznajte više.

Head Up ekran 

Novi opcioni head-up ekran prikazuje sve bitne informacije direktno u vidnom polju vozača. Dakle, Vaša puna pažnja ostaje na putu i ​​saobraćaju. Precizno i udobno. U novom GLC-u, sada je ekran još veći.

MBUX Voice assistant

„Hej Mercedes“: Upravljajte svojim vozilom glasom. Bilo da su u pitanju radio, navigacija ili klima uređaj. MBUX Voice Assistant Vas vremenom upoznaje sve bolje i bolje. Za još komfornije iskustvo vožnje. Tu su i savremeni sistemi pomoći i sigurnosti koji Vam pomažu da sigurno i opušteno stignete na odredište.

Pojedinačni korisnički profili

Vaš profil se može koristiti za aktiviranje određenih personaliziranih postavki, kao što su boja unutrašnjeg osvjetljenja ili položaj sjedišta.

Centralni ekran okrenut ka vozaču

Nagnut prema vozaču i upravlja se dodirom. To je digitalni interfejs između Vas i vozila, preko kojeg vršite kontrolu nad mnogim važnim funkcijama vozila. Intuitivniji i praktičniji više nego ikad.

• Off-road program vožnje

Možete izabrati off-road program vožnje preko DYNAMIC SELECT dugmeta: Trakcija, kontrola kočenja i ponašanje vozila prilagođeni su situaciji u vožnji. Terensko svjetlo prednjih farova se također aktivira ako Vaš novi GLC ima DIGITAL LIGHT opciju.

• Providan poklopac motora sa kamerom od 360 stepeni

Inovativna off-road opcija: Na osnovu slika prednje kamere i dvije kamere u vanjskim retrovizorima, moguće je virtuelno pogledati ispod prednjeg dijela vozila. Ovim se pruža mogućnost ranog otkrivanja prepreka na centralnom ekranu. Virtuelna idealna traka kretanja je također prikazana. (Dostupno u opcionom paketu za parkiranje sa kamerom od 360 stepeni)

Dodatna oprema je također na raspolaganju kako bi Vaše putovanje i boravak u GLC SUV-u bilo na najvišem mogućem nivou. Izdvajamo:

• Masažna sjedišta 

Različite funkcije masaže održavaju vozača i suvozača fizički spremnim i opuštenim. Funkcijama masaže se može upravljati preko ENERGIZING Plus opcionog paketa opreme.

• Upravljanje zadnjom osovinom

Pri manjim i srednjim brzinama, upravljanje zadnjom osovinom podržava agilan stil vožnje i pruža veću upravljivost, osiguravajući manji krug okretanja. Pri velikim brzinama, sa druge strane, nudi stabilnost i pruža veću udobnost u vožnji. (Dio opcionog tehnološkog paketa)

• DIGITAL LIGHT

Sa DIGITAL LIGHT sistemom doživljavate sjajne uslove osvjetljenja - stalno prilagođene drugim učesnicima u saobraćaju i okruženju. Ovaj HD sistem radi kao projektor i konstantno prilagođava svjetlo promjenama u saobraćaju, putu ili vremenskim uslovima.

• PRE-SAFE® Impulse Side 

Ako novi GLC detektuje predstojeći bočni sudar, PRE-SAFE® Impulse Side (dio Driving Assistance Plus paketa) pokreće niz mjera da pomakne putnika sa strane udara ka centru vozila pomoću bočnog impulsa. Ovo može smanjiti rizik od povreda u slučaju nesreće.

Alternativa koja obećava.

Otkrijte novi GLC SUV sa plug-in hibridnim pogonom: visoke performanse sistema i efikasnost, kao i značajno povećan domet na električni pogon.